0733 513 353 / 0768 987 377

Geometria variabila

Turbosuflanta cu geometrie variabila diminueaza defazarea optimizand directia fluxului de aer catre turbina.

Cu aceasta tehnologie, turbosuflanta pe partea de admisie dispune de un sistem de palete mobile actionat de calculator prin intermediul unui actuator pneumatic sau servo-electric astfel orientand in mod eficient fluxul de aer catre rotorul turbinei. Acest lucru permite ca presiunea aerului sa fie mare chiar si la turatii reduse ale motorului, ofererindu-i acestuia o manevrabilitate excelenta si un raspuns instantaneu la accelerare.

 

Ultimele generatii de turbine sunt facute din aliaje ce suporta mai bine mediul ostil in care acestea lucreaza, materiale ce rezista la coroziune si nu permit deformari mari la temperaturi inalte. In plus, de fapt si mai important, este sistemul de geometrie variabila, care ajuta la un bun control al cantitatii de aer ce deserveste motorul.

Daca acum cativa ani, doar fabricantii de motoare ce foloseau turbine produse de Garrett – initiatorul acestei solutii, beneficiau de avantajele acestei tehnologii, astazi, geometria variabila este disponibila la scara larga fiind sinonima cu inalta performanta, solutia fiind imprumutata si de germanii de la KKK sau japonezii de la Mitsubishi, largind astfel orizontul acestei inovatii.